گروه خبر: حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، رئیس جامعةالمصطفی در سفر به هندوستان، از دانشگاه عثمانیه و دایرهالمعارف عثمانیه، یکی از مراکز وابسته به این دانشگاه در حیدرآباد، بازدید و با رؤسای آن دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش مرکز خبر و اطلاعرسانی جامعهالمصطفی، در ابتدای این دیدار، رئیس جامعهالمصطفی گفت: جمهوری اسلامی ایران با هندوستان و به ویژه حیدرآباد، احساس قرابت فرهنگی بسیار زیادی دارد که باید از این نقاط مشترک برای گسترش همکاری علمی و فرهنگی استفاده کنیم.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی با اشاره به حوزه آموزش زبان فارسی گفت: بخش زیادی از میراث فرهنگی، که امروزه در هندوستان وجود دارد، به زبان فارسی نوشته شده و نیاز است افراد آموزش لازم را ببینند تا بتوانند از این میراث فرهنگی استفاده کنند. با توجه به حضور بیش از 1700 دانشجوی هندی در جامعهالمصطفی و آشنایی آنان با زبان فارسی و عربی، آنان میتوانند سفیران فرهنگی خوبی برای ارتباط دو کشور و دانشگاههای ایران و هندوستان باشند و در زمینه گسترش زبان فارسی در دانشگاه عثمانیه و همچنین همکاری به منظور احیای نسخ خطی فارسی و عربی همکاری نمایند.
رئیس جامعهالمصطفی در خصوص همکاری علمی دو مجموعه گفت: با توجه به رشتههای جامعهالمصطفی در زمینه علوم انسانی مانند مدیریت، حقوق، روانشناسی، اقتصاد، جامعهشناسی، تعلیم و تربیت، تاریخ و تمدن و... و در زمینه علوم اسلامی مانند مباحث ادیان، عرفان اسلامی و نیز برخی رشتهها در زمینه فرهنگ و زبان، زمینههای همکاری دو دانشگاه وجود دارد و میتوانیم تفاهمنامهای در این زمینه داشته باشیم.
در ادامه این دیدار، «پروفسور راما چاندرام»، رئیس دانشگاه عثمانیه، ضمن خیر مقدم به رئیس جامعهالمصطفی، گفت: دانشگاهعثمانیه در سال 1918م در حیدرآباد تأسیس شده و دارای رتبهA (+) است و هماکنون شانزدههزار دانشجو از 82 کشور دارد که به صورت مستقیم در دانشگاه مرزی تحصیل میکنند.
وی ادامه داد: این دانشگاه 726 کالج و مرکز علمی وابسته دارد و در مجموع، 350000 دانشجو در این مراکز مشغول تحصیل هستند.
رئیس دانشگاه عثمانیه با اشاره به جایگاه و برنامههای آموزشی جامعهالمصطفی اظهار داشت: دانشگاه عثمانیه آمادگی دارد تفاهمنامه همکاری با جامعهالمصطفی به امضا برساند و همکاری خود را براساس این تفاهمنامه گسترش دهد.
بازدید از دایرةالمعارف عثمانیه
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی همچنین از دایرةالمعارف عثمانیه، یکی از مراکز وابسته به دانشگاه عثمانیه بازدید کرد و در جریان فعالیتهای این مرکز قرار گرفت.
«خانم پروفسور مهجبین اختر»، رئیس دایرةالمعارف عثمانیه بیان کرد: این بخش ۱۳۰سال قدمت دارد. در این مرکز، مخطوطات از زبان عربی و فارسی به انگلیسی ترجمه میشود که متعلق به پیش از قرن 8 هجری هستند.
وی در خصوص همکاری با جامعهالمصطفی خاطرنشان ساخت: با توجه به این که دایرةالمعارف عثمانی قدمت زیاد دارد و از تجربه خوبی در خصوص احیای آثار خطی بهرهمند است و از سویی، به افراد فارسیدان و نسخ خطی برای ویرایش و ترجمه و انتشار نیاز دارد، آمادگی داریم در این زمینه از ظرفیتهای المصطفی برای رشد بیشتر استفاده کنیم و برای این هدف میتوان همایش مشترکی در خصوص احیای نسخ خطی و بررسی ظرفیتهای ایران و هند در این زمینه در دانشگاه عثمانیه برگزار نمود.
