گروه خبر: حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، رئیس جامعةالمصطفی، در سفر به هند، از دانشگاه مولانا ابوالکلام آزاد حیدرآباد هندوستان بازدید و با رئیس این دانشگاه دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش مرکز خبر و اطلاعرسانی جامعهالمصطفی، حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی در این دیدار، که شماری از مسئولان و استادان بخشهای مختلف دانشگاه مولانا ابوالکلام آزاد هند حضور داشتند، ضمن تقدیر از میزبانی «پروفسور اسلم پرویز»، همکاران و استادان حاضر در جلسه، اظهار داشت: رابطه عمیق فرهنگی ملت ایران و هند با ریشهای هزاران ساله، نیازمند مراقبت و توسعه است.
وی ضمن اشاره به گسترش همکاری دوجانبه در زمینه احیای آثار علمی کهن، خاطرنشان کرد: مخطوطات فراوانی که به زبان فارسی در هندوستان وجود دارد، گنجینه بسیار بزرگ فرهنگی خلق نموده است؛ از این رو، لازم است دو کشور با سابقه تمدنی و فرهنگی بسیار طولانی و در عین حال مشترک، برای حفظ و احیای آن بکوشند. جامعةالمصطفی ضمن تأکید بر تقویت ارتباطات علمی، همواره آماده همکاری با مراکز علمی- آموزشی جهان برای احیای مخطوطات و آثار علمی است.
وی، در ادامه، ظرفیت زبان فارسی را از مهمترین ابزارهای ارتباطی ملت ایران و هند دانست و ابراز داشت: این که شخصیتهای بزرگ علمی و ادبی هندوستان ضمن آشنایی و گسترش زبان و ادبیات فارسی، سبک خاصی برای گویش شعر فارسی ایجاد نمودهاند، لزوم تقویت ارتباطات فرهنگی را در حوزه آموزش زبان فارسی دوچندان نموده است.
رئیس جامعةالمصطفی به ظرفیت مؤسسه الحکمه و دورههای کوتاهمدت و فرصتهای مطالعاتی آن اشاره نمود و اذعان داشت: جامعةالمصطفی همواره آماده میزبانی از استادان بینالمللی برای شرکت در برنامه فرصتهای مطالعاتی مؤسسه الحکمة است.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، در پایان سخنان خود، ضمن دعوت از پروفسور اسلم پرویز، رئیس دانشگاه مولانا ابوالکلام آزاد، برای سفر به ایران و بازدید از جامعةالمصطفی، به نقش دانشآموختگان المصطفی در افزایش سطح ارتباطات علمی فرهنگی ملتها اشاره نمود.
پروفسور اسلم پرویز نیز در ادامه این دیدار، ضمن خیر مقدم به حضور مهمانان، با بیان این که امروز در تاریخ دانشگاه مولانا ابوالکلام آزاد، بهیادماندنی است، اظهار داشت: در این روز، با امضای تفاهمنامه همکاری به صورت رسمی، گام بسیار مهمی برای گسترش ارتباطات علمی دانشگاه مولانا و جامعةالمصطفی برداشته میشود.
وی به عمق روابط ایران و هندوستان اشاره نمود و یادآور شد: روابط هندوستان و ایران منحصر در روابط سیاسی نیست، بلکه بین دو ملت، پیوند فرهنگی و تمدنی عمیقی شکل گرفته است که آثار این اشتراکات فرهنگی را میتوان در زبان اردو دید.
وی، در بخش پایانی سخنان خود، در خصوص آثار امضای تفاهمنامه همکاری دانشگاه مولانا و جامعةالمصطفی اظهار داشت: امیدوارم با امضای این تفاهمنامه، سطح همکاریهای علمی در بخشهایی مانند زبان فارسی، مطالعات اسلامی، رسانه، ارتباطات و...گسترش یابد
