گروه خبر: حجتالاسلام والمسلمین دکتر علی عباسی، رئیس جامعةالمصطفی، در سفر به هندوستان، از دارالعلوم دیوبند، یکی از بزرگترین مراکز علوم اسلامی اهل سنت بازدید و با «مولانا مفتی ابوالقاسم نعمانی»، رئیس این مرکز، دیدار و گفتوگو کرد.
به گزارش مرکز خبر و اطلاعرسانی جامعةالمصطفی، رئیس جامعهالمصطفی در دیدار رئیس دارالعلوم دیوبند هندوستان، ضمن قدردانی از میزبانی مولانا مفتی ابوالقاسم نعمانی گفت: از جنابعالی و علما و همکاران محترم، که فرصت بازدید از این مرکز علمی و دینی را فراهم نمودهاید سپاسگزار بوده، امیدوارم با افزایش ارتباطات جامعةالمصطفی و دارالعلوم، شاهد گسترش همکاری علمی و فرهنگی دو مجموعه باشیم.
رئیس جامعةالمصطفی تقریب و وحدت همه مذاهب اسلامی را از رسالتهای مهم جمهوری اسلامی ایران و جامعهالمصطفی دانست و یادآور شد: براساس آموزههای مکتب اهلبیت(علیهمالسلام)، به پیروان همه مذاهب اسلامی احترام میگذاریم و آنها را برادران دینی خود میدانیم و همواره آنان را در جامعهالمصطفی با افتخار پذیرا هستیم.

حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی به ظرفیتهای گسترش همکاریهای علمی جامعةالمصطفی با مراکز علمی اهل سنت اشاره نمود و اذعان داشت: جامعةالمصطفی در گرگان مرکز علمی اختصاصی را ویژه برادران اهل سنت راهاندازی نموده است.
وی با بیان این که جامعةالمصطفی مرکز الحکمه را برای دورههای اسلامی و قرآنی به صورت کوتاهمدت راهاندازی کرده است، اظهار داشت: جامعةالمصطفی، همواره، از برادران و خواهران اهل سنت دعوت میکند تا برای تحصیل بلندمدت و همچنین شرکت در دورههای کوتاهمدت به ایران سفر کنند.
رئیس جامعهالمصطفی ضمن اشاره به تنوع رشتههای تحصیلی المصطفی خاطرنشان کرد: نظام آموزشی جامعهالمصطفی به گونهای طراحی شده است که ظرفیت پاسخگویی به نیازهای متنوع جهانی را دارد و در مجموع، بیش از ۱۵۰رشته و گرایش تخصصی را عملیاتی نموده است.
وی یادآور شد: نظام آموزشی جامعةالمصطفی با نوآوری و تنوعبخشی به رشتههای علوم اسلامی، مانند فقهالاداره، فقهالاقتصاد، فقهالتربیه، فقهالقضا، فقهالاسره و فقه پزشکی، توانسته است به نیازهای جهان اسلام پاسخ دهد.
حجتالاسلام والمسلمین دکتر عباسی، در پایان سخنان خود، از مفتی ابوالقاسم نعمانی برای سفر به ایران به عنوان مهمان ویژه دعوت و اظهار امیدواری کرد این گفتوگوها و رفتوآمدها منشأ خیر و برکت برای مجموعههای علمی جهان اسلام باشد.
در ادامه این دیدار، مولانا مفتی ابوالقاسم نعمانی، رئیس دارالعلوم دیوبند هندوستان نیز ضمن خیر مقدم به رئیس جامعةالمصطفی و هیئت همراه، به اهداف تأسیس دارالعلوم دیوبند اشاره نمود و اذعان داشت: تربیت علمای دین و مبلغان برای ترویج آموزههای دینی در جامعه اسلامی، از مهمترین اهداف تأسیس این مرکز به شمار میرود؛ هماکنون، بیش از پنجهزار طلبه به صورت مستقیم در این دانشگاه در حال تحصیل هستند.
مولانا مفتی ابوالقاسم نعمانی گفت: دارالعلوم دیوبند در مناطق مختلف هند مدارس دیگری به عنوان مدارس وابسته به مدرسه مادر تأسیس کرده است که تعداد آنها در حال حاضر به سههزار مدرسه کوچک و بزرگ عصری میرسد.
وی ضمن ارائه گزارشی در خصوص برنامههای این مرکز اظهار داشت: دارالعلوم دیوبند یکی از بزرگترین و قدیمیترین مدارس اسلامی در شبهقاره هند است و از زمانهای گذشته طلبههای خارجی نیز در این مرکز مشغول تحصیل بودهاند.
رئیس دارالعلوم دیوبند هندوستان افزود: در سالهای اخیر به دلیل محدودیتهای دولت هند، از وجهه بینالمللی دارالعلوم دیوبند کاسته شده است و هماکنون، تعداد محدودی طلبه از چند کشور مانند ایران و افغانستان و افراد هندیالاصل از عربستان سعودی در این مرکز در حال تحصیل هستند.
مولانا مفتی ابوالقاسم نعمانی با تأکید بر این که دارالعلوم دیوبند از گسترش همکاری علمی با جامعهالمصطفی استقبال میکند، خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم در آیندهای نزدیک در قالب هیئتی برای آشنایی با برنامههای المصطفی و بررسی راهکارها و ظرفیتهای همکاری دوجانبه، به ایران سفر کنیم.
شایان ذکر است رئیس جامعةالمصطفی، در پایان این دیدار، از کتابخانه و مرکز نگهداری نسخ خطی دارالعلوم دیدن کرد.